Waar dien ik aan te denken bij het maken van een kopie van mijn identiteitsbewijs?

Soms voert Serveo een extra controle uit om jouw identiteit vast te stellen. Bijvoorbeeld om fraude te voorkomen. Aangezien er geen wettelijke verplichting is om een kopie van jouw identiteitsbewijs te maken kunt je ervoor kiezen om bij de kopie van jouw identiteitsbewijs enkele gegevens af te schermen.

BSN afschermen
Serveo mag wettelijk jouw burgerservicenummer (BSN) niet verwerken. Maak jouw BSN nummer dus onleesbaar op de kopie. Let op: jouw BSN staat op twee plaatsen in het identiteitsdocument. Ten eerste onder ‘persoonsnummer’ en ten tweede in de regels met letters en cijfers onder aan uw identiteitsdocument.

Foto afschermen
De pasfoto op jouw identiteitsbewijs is een zogeheten bijzonder persoonsgegeven. Je kunt zelf de foto onzichtbaar maken op de kopie.

Melding op kopie maken
Je kunt op de kopie schrijven dat deze voor Serveo is bedoeld en daarbij de datum vermelden waarop je de kopie hebt gemaakt.

Belangrijk is wel dat de overige gegevens van jouw identiteitsbewijs goed zichtbaar blijven op de kopie, zodat Serveo deze kan gebruiken bij het vaststellen van jouw identiteit.

Meer informatie over privacy en afgifte van jouw identiteitsbewijs:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identificatie/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-om-een-kopie-van-mijn-identiteitsbewijs-te-geven-aan-een-bedrijf.html
https://www.overheid.nl/media/downloads/Drie_simpele_stappen_tegen_identiteitsfraude.pdf

Was dit antwoord nuttig?

 Print dit artikel

Lees ook

Welke betalingsmethodes accepteren jullie?

Serveo accepteert de volgende betalingsmethodes: - Paypal; - Credit Card (VISA, Mastercard,...