Kan ik een domeinnaam anoniem registreren?

Het is niet mogelijk  anonieme een domein te registreren bij ons. In de publieke WHOIS-records zullen de door jou opgegeven (bedrijfs)naam of eigen naam en contactgegevens zichtbaar zijn. Bij het .nl-domein is het wel de gegevens af te schermen op aanvraag. Hiervoor kom je echter alleen in aanmerking op basis van zwaarwegende gronden.

Het 'anonimiseren' van de Whois-gegevens van een domein heeft direct gevolgen voor wie de juridische eigenaar van de domeinnaam is. Om deze reden bieden wij dit niet aan. Het anonimiseren van de Whois-gegevens kan daarnaast tot complexe problemen leiden bij bijvoorbeeld een 'heractivatie' van een domein uit quarantaine,. Het heractiveren van een domein kan namelijk alleen gedaan worden door de houder - juridische eigenaar - van het domein. Als je deze gegeven anonimiseert ben je zelf niet meer de houder en is heractivatie dus niet mogelijk.

Het is wel zo dat bepaalde extensies niet altijd alle contactinformatie weergeven. Dit kun je dus meenemen in de afweging die je maakt bij het kiezen van de meest geschikte extensie voor jouw domein. Bij bijvoorbeeld .NL-domeinen wordt enkel de houdernaam en e-mail adres van het administratief contact weergegeven. Zie voor meer informatie SIDN.nl.

 

Was dit antwoord nuttig?

 Print dit artikel

Lees ook

Wat is een redemption periode?

Een redemption periode is in feite een soort bedenktijd voor een domeinhouder na het opzeggen van...

Wat is de Trustee Service voor .de-domeinnamen?

Als je een domein met de Duitse .de-extensie wilt registreren dan geldt hiervoor de volgende...

DNS records toevoegen via DNS beheer

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van onze...

Hoe kan ik de email doorstuur service instellen

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van de...

ICANN houder validatie

Vanaf 2015 heeft de ICANN, het register voor generieke domeinnamen (.com en .net en gTLD’s zoals...