DNS records toevoegen via DNS beheer

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van onze geografisch gescheiden naamservers. In dit voorbeeld voegen we een A record toe genaamd demo aan het domein serveo.be en verwijzen we deze naar het IPv4 adres 123.123.123.123.

1) Naamserver verwijzing
Om gebruik te maken van de DNS functies dient het domein naar onze standaard naamserver te verwijzen. De naamservers kun je instellen via het beheer menu op de domein detail pagina.
My Serveo > Domeinen > domeinnaam.tld:

Domeinregistratie detail pagina

Navigeer via het beheer menu naar de Naamserver pagina en voer de volgende naamservers in en klik op "Wijzig naamservers":
ns1.serveo.nl
ns2.serveo.nl

Instellen naamservers

2) DNS beheer module
Nu het domein correct verwijst naar onze naamservers, kunnen we een DNS zone toevoegen aan het domein. Dit doen we via de DNS beheer pagina. Deze pagina is ook te bereiken via het linker Actie menu op de domein detail pagina:

DNS beheer module

3) Zone toevoegen
Op de DNS beheer pagina voegen we een nieuwe zone toe via de "Add Zone / Zone toevoegen" knop bij het domein waar we de DNS functie voor willen gebruiken. In ons geval is dit serveo.be. Vervolgens geven we de zone een naam en selecteren wij het default IP adres (wanneer je een dedicated of cloud server bij ons afneemt kun je hier jouw IP adres selecteren):

4) DNS zone overzicht
Nu de zone aangemaakt is, wordt het domein door onze naamservers gepropageerd. Om de DNS zone in te zien en eventueel records toe te voegen klikken we op de knop "Edit / Wijzig":

DNS zone wijzigen

5) Record toevoegen
Om in ons voorbeeld demo.serveo.be te verwijzen naar 123.123.123.123 voegen we een A record toe aan het domein. Klik hiervor op de knop "Add Record / Record toevoegen" naast het zoek veld. Vul hierbij de gegevens aan. In dit geval voeren we de zone naam "demo" in met het IP adres 123.123.123.123. In ingevoerde waarde hangt af van het type zone dat je wenst toe te voegen. Wanneer de gegevens zijn aangevuld klikken we op de knop "Add record / Record toevoegen".

DNS record toevoegen

Na het opslaan vind je de door jou aangemaakte record(s) terug in het overzicht. Mocht je bestaande records willen wijzigen, dan kun je in dit scherm rechtstreeks wijzigingen toepassen en vervolgens op de knop "Save / opslaan" klikken.

Neem contact met ons op mocht je naar aanleiding van dit artikel support nodig hebben.