Bij de webhosting pakketten van Serveo kun je eenvoudig web applicaties installeren via One-Click. In dit voorbeeld installeren we snel en eenvoudig Wordpress op ons test omgeving demo.serveo.be.

1) Navigeer naar de webhosting detailpagina
Via de "diensten" link op het Dashboard onder My Serveo of links bovenin via de menu balk kun je de door jou afgenomen hosting pakket inzien. Vanaf dit overzicht klik je op de regel met het pakket waarop je de applicatie wenst te installeren:

Diensten overzicht serveo

Op deze pagina vinden we de basis informatie terug van het hosting pakket en alle beheer opties.

detail pagina dienst of hosting pakket

2) Voeg database voor installatie toe
Op de product detail pagina volgen de we link "Databases" onder het kopje "Your account / Jouw account":

navigatie naar databases

Vul op deze pagina de velden aan naar voorkeur en noteer deze gegevens voor de volgende stap. Voeg na het aanvullen van de velden het databestand toe door op de knop "Create database / Database toevoegen":

Database gegevens aanvullen

3) Applicatie overzicht
Nu het database is aangemaakt navigeren we via het linker menu "Your Account / Jouw account" naar "Install Applications / Installeer applicaties":

One click navigatie

Omdat onze hosting pakketten standaard zonder vooraf geinstalleerde software komt, is het applicatie overzicht leeg. Vervolg naar het tabblad "Intall New / Installeer" om de software naar keuze te installeren. Aangezien we in dit voorbeeld Wordpress installeren minimaliseren we de "E-commerce and Business" en vergroten we de "Content mangement" sectie:

Installeer nieuwe applicatie one click install

4) Gewenste gegevens aanvullen
Voer de gewenste gegevens voor de installatie in en vul de database informatie aan.

Let op! Gebruik hierbij de volledige database naam en database gebruiker. In ons voorbeeld is dit "testser1_test". Om site hacks tegen te gaan adviseren wij de checkbox "Auto update / Automatische updates" in te schakelen.

Gegevens aanvullen one click install

Wanneer de gegevens volledig zijn aangevuld klikken we op de knop "Install Application / Installeer applicatie". Hierna zal er een installatie process balk onder het scherm starten. Wanneer de balk 100% bereikt zal deze weer verdwijnen:
Installatie process one click

5) Installatie afgerond

Gelukt, de door jou gekozen applicatie is nu geïnstalleerd. Een overzicht van de geïnstalleerde applicaties en het beheer hiervan is terug te vinden op de eerste tabblad:

Applicatie one click overzicht

Mocht je naar aanleiding van dit artikel een support vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op via het ticket systeem of onze live chat rechts onderin.