Hoe kan ik de email doorstuur service instellen

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van de e-mail doorstuur service. In dit voorbeeld voegen we een doorstuurder toe aan het domein serveo.be en verwijzen we deze naar serveo.nl.

1) Naamserver verwijzing
Om gebruik te maken van de doorstuur service dient het domein naar onze standaard naamserver te verwijzen. De naamservers kun je instellen via het beheer menu op de domein detail pagina.
My Serveo > Domeinen > domeinnaam.tld:

Domeinregistratie detail pagina

Navigeer via het beheer menu naar de Naamserver pagina en voer de volgende naamservers in en klik op "Wijzig naamservers":
ns1.serveo.nl
ns2.serveo.nl

Instellen naamservers

2) Email doorstuur service
Nu het domein correct verwijst naar onze naamservers, kunnen we de doorstuur service toevoegen aan het domein. Dit doen we via de doorstuur service pagina en is te bereiken via het linker "Domein Beheer" menu op de domein detail pagina:

Email doorsturing beheer module

3) Type email doorsturing
Op de email doorstuur beheer pagina kunnen twee types toevoegen. Een email doorstring (kop 3A), waar doorsturingen voor adressen zijn in te stellen, of een domein email doorsturing (kop 3B), waarbij al het mail verkeer wordt doorgestuurd. Hieronder bespreken we in beide opties.

3 a) Email doorsturing
In dit voorbeeld verwijzen we info@serveo.be  naar info@serveo.nl.

Email doorsturing toevoegen

Nu de email doorsturing is aangemaakt kunnen we deze in het overzicht terug vinden en indien nodig verwijderen.

Email doorsturing overzicht

3 b) Domein email doorsturing
In dit voorbeeld voegen we een doorsturing toe voor het gehele domein "serveo.be" naar "serveo.nl", ook als dit een niet bestaand adres is. Voer onder de kop "Domein Email doorsturing" het formulier aan. In het veld "Aan" voeren we het doel domein in, in ons voorbeeld is dit "serveo.nl". Klik vervolgens op de knop "Toevoegen" om de Domein email doorsturing toe te voegen.

Domein Email doorsturing toevoegen

Na het opslaan vind je de door jou aangemaakte doorsturing terug in het overzicht. Indien nodig is de Domein Email doorsturing te verwijderen door op het prullenbak incoon te klikken.

Domein Email doorsturing overzicht

Neem contact met ons op mocht je naar aanleiding van dit artikel support nodig hebben.