In dit voorbeeld maken we gebruiken van een .htaccess bestand om automatisch bezoekers van HTTP naar HTTPS door te verwijzen.

1) Maak of wijzig een .htaccess bestand
Maak een nieuw .htaccess bestand of wijzig deze in de public_html map en voeg hierin de volgende content:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R,L]

Let op! Wanneer je een CMS als WordPress of Joomla gebruikt, voeg dan deze regels aan het einde van het .htaccess bestand toe.

2) Upload het bestand naar de html root
Upload het nieuwe of gewijzigde bestand naar de public_html map van het domein waar je de automatische verwijzing wilt toevoegen.