FTP staat voor File Transfer Protocol (protocol voor de overdracht van bestanden), een methode voor het kopiëren van bestanden op internet. Om bestanden via FTP te uploaden heb je een zogenaamd FTP-programma nodig. FileZilla is een gratis en betrouwbaar FTP-programma. Je kunt het hier downloaden:

https://filezilla-project.org/download.php?type=client

De documentatie vind je hier:

https://wiki.filezilla-project.org/Documentation

Je kunt natuurlijk ook een ander FTP-programma te gebruiken als wanneer je dit wenst. Om verbinding met een FTP-server te maken hebt u de volgende gegevens nodig:

• Het adres van de FTP-server. Het FTP-adres moet zijn ftp://uw-domeinnaam.nl, waarbij jouw-domeinnaam.nl staat voor het internetadres van uw site.
  • FTP-gebruikersnaam. Dit is gelijk aan de naam van jouw hosting account.
  • FTP-wachtwoord. Dit is gelijk aan het wachtwoord van jouw hosting account.

Een website uploaden via FTP:

1. Maak verbinding met de server via een FTP-programma, met behulp van de gebruikersnaam en het wachtwoord van het FTP-account.

Schakel de passieve modus in als u zich achter een firewall bevindt. Zie de documentatie van jouw FTP-programma als je wilt weten hoe je de passieve modus kunt inschakelen.

2. Upload de bestanden en mappen van uw site naar de map public_html.
  3. Sluit uit FTP-sessie af.

Je kunt ook extra FTP-accounts instellen als wanneer met andere gebruikers aan een website wilt samenwerken. Een extra FTP account maak je aan via het productdetail pagina van jouw account op my.serveo.nl.