Wat is een redemption periode?

Een redemption periode is in feite een soort bedenktijd voor een domeinhouder na het opzeggen van zijn domein. Domeinen met de extensie  .com en .net krijgen tijdelijk de status "redemption period" als het domein opgezegd is. In deze periode kan alleen de oude provider het domein nog terughalen. Nieuwe providers mogen het domein nog niet opnieuw registreren. Dit is om te voorkomen dat domeinen direct worden gekaapt, nadat ze zijn opgezegd. De originele houder van het domein heeft dus bedenktijd om de opzegging ongedaan te maken voor de geldende registry kosten. 

Zolang het domein deze status heeft kan het domein niet opnieuw worden geregistreerd. Als houder ben je ook niet instaat het domein te verhuizen aangezien het domein al is komen te vervallen. Deze periode duurt ongeveer 30 dagen. Als je jouw eigen domein uit de redemption wilt halen kun je het beste contact opnemen met jouw oude provider. Als het om een domein van een derde partij gaat, zal dit waarschijnlijk binnenkort vrijkomen en dien je het domein goed in de gaten te houden.

Een domein krijgt de status registrar hold, wanneer het domein verlopen is bij de oude provider, maar nog niet opgezegd. Het domein mag dan alleen worden verlengd bij de oude provider. Zolang het domein deze status heeft kan het niet worden verhuisd. Deze periode kan zo lang duren als de oude provider wenst, maar is meestal tussen de 30 en 60 dagen.

Was dit antwoord nuttig?

 Print dit artikel

Lees ook

DNS records toevoegen via DNS beheer

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van onze...

ICANN houder validatie

Vanaf 2015 heeft de ICANN, het register voor generieke domeinnamen (.com en .net en gTLD’s zoals...

Kan ik een domeinnaam anoniem registreren?

Het is niet mogelijk  anonieme een domein te registreren bij ons. In de publieke WHOIS-records...

Wat is de Trustee Service voor .de-domeinnamen?

Als je een domein met de Duitse .de-extensie wilt registreren dan geldt hiervoor de volgende...

Hoe kan ik de email doorstuur service instellen

Bij domein registratie via Serveo heb je standaard de mogelijkheid om gebruik te maken van de...